Layan García, la tranquil·litat entre l’agitació

Té cara de no haver trencat mai cap plat. Quan l’escoltes, veus que ha estat beneït amb el do de l’humor i de l’amenitat. Així definim al Layan García Pérez, jugador que torna al club del seu barri, amb la família i els amics, per complir un desig: l’ascens a Preferent. “Entrenarem dur per aconseguir l’objectiu marcat pels entrenadors. Veig en el Juvenil A un projecte guanyador”, manifesta el defensa.

Una tercera benvinguda al club no és senzilla, i menys per un jove que constantment busca nous reptes, adaptar-se a noves rutines i obligacions. Amb només nou anys, el Layan s’unia a una generació de sobres coneguda al club: Samu, Dorkis, Óscar, Guillem, Alejandro, etc. Hi ha gent que torna a la infància en tastar unes galetes casolanes. Ell, en canvi, ho farà al saltar a la gespa de La Satàlia amb la nostra samarreta. Molt orgullós d’aquesta família formada per la generació del 2002, comenta com “segurament som dels pocs clubs que ha mantingut un bloc tan bo de jugadors fins a l’etapa de juvenil”.

Encara que és cert que el Juvenil A dirigit pel Gerard Trives i el Rubén Pellitero integra a un equip atractiu amb extrems com punyals com el Samu o el Dorkis, migcampistes amb un toc precís com l’Óscar i un líder on a l’harmonia se li uneix la precisió com l’Anass, un jugador com el Layan aconsegueix que l’esquema de joc tingui ordre i jerarquia.

El seu joc és simple. Per definir-lo, podríem dir que és un facilitador de joc, que no es complica i que actua tant de defensa central com de pivot defensiu, que compta amb la visió i amb la col·locació d’un veterà que corre amb les ganes de créixer i millorar amb què entren els prebenjamins al club.

El Layan García amb la pilota als peus

El Layan té ben interioritzat el sentiment de pertinença al club, i té molt clar que tot el que succeeixi serà fruit de la perseverança i l’esforç incansable. “Tornar ha estat molt fàcil. Sento al club com meu. Veig un projecte ambiciós, on el tracte amb la pilota és el més important i on els límits els marcarem només nosaltres”, declara.

A més de jugador, també col·laborarà amb el club donant suport als entrenadors de l’etapa formativa. Com a consell pels més petits i un que sempre ha volgut seguir, afegeix: “Escolteu, escolteu i torneu a escoltar als vostres entrenadors. L’ajuda i la correcció que aporten és el camí a seguir”.

Perquè amb el Layan al camp, el Jairo pot mirar endavant sense necessitat de mirar enrere; l’Anass no es preocupa del que passa al seu costat i l’Alejandro dorm més tranquil. Perquè, en definitiva, amb el Layan al camp, la família del 2002 recupera a un dels seus més estimats membres.


*Aquest text forma part de la nova secció informativa del CE Apa Poble Sec, Cromos, on presentarem bimensualment diferents jugadors del club.